Kostpolitik

I foråret 2005 tog personalet i Solbærkrogen initiativ til projekt sund mad. Et projekt, der satte fokus på vores børns sundhed.

Det er personalets oplevelse, at forældrene har taget ideerne fra projekt sund mad til sig, og har gjort meget for at ændre på madvanerne, og disse gode vaner er videreført til nye forældre.

Gennem projektet blev det synliggjort, hvor stort det daglige sukkerindtag kan blive, når børnene får mælkesnitter, youghurt, kiks o.s.v.

Det er netop det store sukkerindtag i børnenes dagligdag, vi som forældre skal gøre noget ved. Tanken om, at et barn nemt kommer op på et sukkerindtag på 70 g om dagen, er skræmmende, når anbefalet dosis er max 30 g tilsat sukker pr dag. For meget sukker påvirker vores børn og på længere sigt er skadeligt. Børnene bliver mere urolige og får sværere ved at koncentrere sig og fordybe sig,, og på sigt kan der komme følgesygdomme som f.eks. diabetes 2.

I f.m. projektet var der et forældremøde, hvor fremtidige kostprincipper blev diskuteret.

Konklusioner fra mødet, som nu er gældende som Solbærkrogens kostpolitik.

Madpakker

Der opfordres til, at usunde ting i madpakken afløses af sunde ting. D.v.s. at ting som kiks, mælkesnitter, yoghurt og lignende helt undlades eller erstattes af f.eks. skorper og grønt.

Drikkevarer

Vi serverer vand til børnenes frokost (hele dagen har vi også isafkølet vand stående fremme).

Hvis nogle forældre finder det nødvendigt at børnene, skal have mælk til frokost, er følgende muligt: I kan købe små mælk som dem, der serveres på Mac Donald, og sende dem med børnene.

Vi må understrege, at der kun må medbringes usødede drikkevarer,  og KUN i de små kartoner

Børnefødselsdage.

I forbindelse med fødselsdage er der mange traditioner. På forældremødet blev det foreslået, at der holdes fødselsdag med omtanke – det primære er, at børnene har det sjovt. Derfor opfordres forældrene til kun at servere en ting til fødselsdag.

Der er mange fødselsdage i årets løb – nogle gange 2 om ugen, nogle gange 2 om dagen. Sammen med andre ting, der fejres i årets løb, kan det blive til mange gange søde ting, hvis ikke vi passer på.

Morgenmad.

Til vuggestuebørnene serveres havregrød. Til de øvrige børn tilbydes havregryn og cornflakes. Hvis disse produkter ikke er dit barns livretter, så lav en morgenmadspakke med rugbrød/grovbolle med pålæg og f.eks. et stykke frugt eller grønt.

Morgenmad og te serveres uden sukker.

Vi håber, I fortsat vil bakke op om initiativerne til sunde madvaner, så vi kan hjælpe børnene godt på vej til en sund fremtid.

 

Vedtaget på bestyrelsesmøde d. 03.09.08

Vedtaget på personalemøde d. 16.09.08

Revideret november 09

 

 
Sidst opdateret 3. maj 2017