Dagligdagen i Solbærkrogen

Børnehavebørnenes dagligdag

6.15-7.30: Vi spiser morgenmad på en stue. Vi tilbyder cornflakes og havregryn til de børn, som ikke har spist hjemmefra.

Vi lægger vægt på, at børnene af hensyn til almen trivsel får sund mad. Hvis de selv har morgenmad med, skal det være rugbrød eller en grovbolle. Diverse morgenmadsprodukter, kiks, mælkesnitter o.l. er ikke morgenmad, der spises her i børnehaven.

9.00-9.30: Vi spiser frugt og knækbrød. Al frugt skæres ud, så børnene kan få forskellige slags frugt hver dag. Mens vi spiser snakker vi med børnene om hvad vi skal lave idag.  

9.30-11.00: I dette tidsrum laver vi forskellige aktiviteter f.eks. på værkstedet, vi udfolder os kreativt, går tur i skoven, går til gymnastik og meget andet. Der kan også være de dage, hvor der er fri leg inde som ude.

11.00 -11.15: Børnene samles i deres grupper hvor der læses  historier, synges sange,  siges rim og remser og leges små lege. Imens dette foregår, dækker 1-2  børn og en voksen bord

11.15-11.45: Vi spiser vores madpakker, som børnene har med hjemmefra. Vi serverer vand. Når vejret tillader det, spiser vi madpakker ude.

11.45-14.00: Vi går på legepladsen. De børn som stadig har brug for middagslur bliver puttet.

14.00 -14.20: Vi spiser eftermiddagsmad fra vores madpakker. 

14.20-16.45: Børnene leger med hvem/hvad, og hvor de har lyst, indtil de bliver hentet.

Blebørn bliver skiftet formiddag, middag og eftermiddag og ellers efter behov.

Denne plan skal ses som en rettesnor for dagligdagen, men med plads til spontanitet.

 

Vuggestuebørnenes dagligdag

Vi bestræber os på at der fortinsvis er fast personale på vuggestuen, da vi mener at trygheden ved kendte voksne, især er vigtigt for vuggestuebørnene.

Mad: kl.6.15-7.30 tilbyder vi havregrød.Vi spiser sammen med de øvrige børn i huset. Kl.9 spiser frugt og knækbrød. Kl.11 spiser vi mad fra vores madpakker og det gør vi også kl.14. 

Børn fra 1 år tilbydes letmælk og børn fra 2-2,9 år tilbydes skummetmælk/minimælk (ifølge sundhedsstyreslen april 2017).

Så vidt muligt prøver vi at følge de her spisetider for vuggestuebørnene.

Aktiviteter: kl.9.30-ca 10.30. Vi maler, synger, laver bevægelse, går tur m.v.

Sovetider: Vuggestuebørnene bliver puttet efter behov. Vi har krybber med dyner, puder, betræk og seler. Børnene har sovedyr, sutteklud eller sut med, som de kan bruge når de sover

Et barn under 2 år vækker vi ikke.

Bleskift/ tøj: Børnene har selv bleer med. Vi frabeder os up-and-go bleer, da det gør vores arbejde mere tidskrævende.

Det er godt, at have rigeligt med skiftetøj i barnets rum. Sørg for tøj, der er godt at bevæge sig i og passer til vejret.

SYGDOM OG FRAVÆR HOS PERSONALET.

Det kan blive nødvendigt med aflysning af planlagte aktiviteter i forbindelse med personalets sygdom, ferie og kurser.