Måltider

På hver stue er der et køleskab, hvor I lægger barnets madpakke ind om morgenen, ovenpå køleskabet er der en plastikkasse hvor I kan sætte barnets drikkedunk med vand. Det kan være en god ide lige at komme en halvfyldt drikkedunk i fryseren om aftenen så den kan holde sig kold længere dagen efter i børnehaven, drikkedunken kan de drikke af i løbet af dagen.

Vi serverer havregryn og cornflakes om morgenen, samt grød til vuggestuebørnene.

Til formiddag og middag spiser vi samlet på stuerne, da det er en vigtig del af fællesskabet at hygge sig samlet under spisning. Vi serverer vand til måltiderne.Børnene spiser på deres stue, men de må gerne gå på besøg med madpakken på den anden stue.

 

Hvis jeres barn har spist op, er det en god ide at prøve at sende lidt mere mad med. Vores erfaring siger, at børnene ofte spiser mere her end hjemme.I nogle perioder spiser børnene ikke så meget. Vores anbefaling er, at I ikke skal gå så meget op i det, for det går over igen. 

 

En gang om måneden er der maddag, hvor vi laver smagsprøver til børnene. Nogle gange laver vi mad over bålet.

 

Om eftermiddagen spiser børnene noget fra deres madpakker og det er en god ide at sende en bolle el.lign. med til jeres barn til om eftermiddagen.

 

Vi øver almindelig bordskik med børnene ved, at de skal blive siddende når vi spiser og dette gælder alle måltider.